Pesten op de werkvloer

Home > Blogs > Arbeidsrecht > Pesten op de werkvloer

We zien pesten nog regelmatig als iets wat kinderen doen. Pesten is in onze beleving niet iets wat volwassenen doen. Helaas gaan er iedere dag teveel mensen met tegenzin naar hun werk omdat zij gepest worden. De overheid is daarom onlangs een campagne tegen pesten begonnen. Op www.herkenpesten.nl kunt u meer hierover lezen.

Wanneer u wordt gepest op het werk is het belangrijk dat u dit kenbaar maakt aan uw werkgever. Zo kunnen u en uw werkgever samen zoeken naar een oplossing. Meldt het pesten aan een persoon binnen het bedrijf die u vertrouwt en die ook in de positie is om u te helpen, zoals uw direct leidinggevende of de vertrouwenspersoon. U zou eventueel de arbodienst kunnen inschakelen.

Maar wat nou als uw werkgever geen probleem ziet? Of dat uw collega’s uw werk saboteren waardoor u slechte beoordelingen krijgt en daardoor ontslag voor u dreigt? In zo’n geval is het handig om juridische hulp in te schakelen. Wanneer u lid bent van een vakbond kan deze u wellicht helpen. Anders is het een idee om contact op te nemen met het juridisch loket of om een keer langs te komen op ons gratis open spreekuur.

(gepubliceerd in de Stedendriehoek in juni 2015)