Mediation bij Bolwerk Advocaten, ZutphenMediation, ofwel bemiddeling, is één van de manieren om geschillen op te lossen. Gerechtelijke procedures duren vaak lang, zijn duur en  leiden niet altijd tot een bevredigend resultaat. Mediation is dan effectiever.

Onder begeleiding  van ons gaat u samen in gesprek, op zoek naar oplossingen die het beste bij uw situatie passen.

Juist bij kwesties op het gebied van het familie- en arbeidsrecht biedt mediation goede mogelijkheden. Immers, ook na een echtscheiding blijft u ouders van uw kinderen. Het is dan goed om terug te kunnen vallen op de afspraken die u samen bij de mediator maakte. Omdat u met elkaar in gesprek blijft, is een echtscheiding op die manier minder belastend voor u en uw kinderen.

In conflicten over het werk kan behoud of herstel van uw arbeidsovereenkomst de inzet zijn of –ingeval van ziekteverzuim- het weer aan het werk gaan. Via mediation kunnen daarvoor de voorwaarden worden gecreëerd.

Als professioneel mediator begeleiden wij u in het bemiddelingsproces. Wij hebben natuurlijk ook een grondige juridische kennis die wij inbrengen. Bent u via mediation tot overeenstemming gekomen, dan worden de gemaakte afspraken op heldere wijze vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Bolwerk Advocatuur & Mediation is aangesloten bij Mfn

Lees hier de blogs over mediation.