Conflictoplossing

Home > Blogs > Conflictoplossing

Soms heb je een conflict met een ex-partner, een werkgever etc. waar je met zijn tweeën niet uitkomt. Vaak denken mensen dan dat de enige manier om hun conflict op te lossen een gang naar de rechter is. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Er zijn ook andere manieren om te proberen een conflict op te lossen.

Wellicht is mediation een optie voor u. Bij mediation gaat u samen met degene waarmee u een conflict heeft naar een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator. Samen met de mediator gaat u vervolgens kijken of u gezamenlijk een oplossing voor uw probleem kunt vinden. Ons kantoor biedt mediation op het gebied van familierecht. Als u en en ex b.v. willen scheiden of een nieuwe omgangsregeling willen opstellen en mediation lijkt u een mooie manier om dit te regelen dan kunt u bij ons terecht.

In het geval u een conflict met een bedrijf heeft dan zou u kunnen kijken of dat bedrijf bij een geschillencommissie is aangesloten. Wellicht dat u op zo’n manier een oplossing voor uw conflict kan bereiken. Ook arbitrage of een bindend advies zijn alternatieve vormen van geschillenbeslechting. Zoals u kunt lezen is veel mogelijk, zelfs teveel om in één column uit te leggen.

(gepubliceerd in de Stedendriehoek in oktober 2015)