Verhuizen

Home > Blogs > Verhuizen

We maken in onze praktijk mee dat een ouder na een scheiding denkt te kunnen verhuizen met de kinderen zonder dit van te voren met de andere ouder te overleggen. Dit is echter niet verstandig. Een rechter kan namelijk op verzoek van de andere ouder bepalen dat u niet mag verhuizen.

Normaal houdt u na een scheiding het gezamenlijk gezag over de kinderen. Dit betekent dat belangrijke beslissingen over de kinderen samen genomen moeten worden, dus ook een verhuizing met de kinderen. Wanneer een ouder wil verhuizen en de andere ouder geeft geen toestemming voor deze verhuizing dan kan de ouder die wil verhuizen de rechter vragen om vervangende toestemming. De rechter beslist vervolgens na een belangenafweging of de ouder die wil verhuizen met de kinderen hiervoor toestemming krijgt of niet. Als uw ex geen toestemming voor een verhuizing wil geven is het raadzaam om vervangende toestemming te vragen voordat u de verhuisdozen heeft gepakt. Anders loopt u het risico dat u voor niets heeft gepakt.

Over verhuizen gesproken.. ons kantoor gaat ook verhuizen. Vanaf 1 mei a.s. bent u welkom op onze nieuwe locatie aan de Burg. Dijckmeesterweg 5 te (7201 AH) Zutphen.

(gepubliceerd in de Stedendriehoek in april 2016)